MM vs MC-äänipää, kumpi valita?

 

 

MM vs MC Audio Head: kumpi sopii sinulle?
Jos etsit uutta äänipäätä levysoittimellesi, mutta et tiedä minkä valita, olet oikeassa paikassa! Tässä on kattava yleiskatsaus liikkuvista magneeteista (MM) ja liikkuvista kelaista (MC) -äänipäistä, jotka toivottavasti auttavat sinua valitsemaan sinulle oikean äänipään!

Erot MM- ja MC-äänipäiden välillä eivät ole jyrkkiä, mutta katsotaanpa ne kuitenkin!

 

MM Soundheadin arvostelu

 

 

 

 

 

 

 

 

MM vs MC äänipää

MM-äänipäässä on magneetti, joka on sijoitettu kiinteään kelaan, joka on kytketty konsoliin. Äänipää tuottaa nopeita ja tasaisia äänisignaaleja, jotka toimivat muiden komponenttien kanssa.

Ääni alkaa värähtelyllä, joka ulottuu levyn urista pääneulaan ja kulkee pääkonsoliin ja lopuksi keloihin. Kiinteiden kelojen väliset magneetit puolestaan tuottavat korkean äänenvoimakkuuden signaalin.

 

MM-äänipään edut
MM-äänipään suuri etu on edullinen hinta ja laaja valikoima!

Yhteensopivuus useimpien levysoittimien kanssa ja yhteensopivuus alempien kaiuttimien kanssa tekevät MM-äänipäästä suositun valinnan asiakkaiden keskuudessa.

MM-kasetin haitat
Etujen ohella tulee haittoja. Suurin ongelma MM-äänipäässä on käyttöikä, joka on liikkuvien komponenttien vuoksi lyhyempi verrattuna MC-äänipäihin.

MM-äänipään arvostelu

 

 

 

 

 

 

 

MC vs MM äänipää
Jos se ei ole selvää, MC-äänipäät toimivat pienillä liikkuvilla keloilla, jotka voidaan kiinnittää suoraan konsoliin. Kaksi liikkuvaa rullaa ovat äänipään sisällä magneetilla. Kun magneetti ja kelat kohtaavat ja muodostavat kosketuksen, syntyy äänisignaaleja.

Äänipään neula vastaanottaa levyiltä tulevan värähtelyn ja välittää sen konsoliin ja kulkee sitten suoraan äänipäähän, jossa magneetit luovat äänisignaaleja.

Matalalla taajuudella on kuitenkin pieni lähtöteho ja siksi alhainen äänenvoimakkuus.

MC-äänipään edut
Koska MC-äänipää on korkealuokkaisempi, ääni on kristallinkirkas!

Lisäksi alhainen vahvistus mahdollistaa paljon paremman äänen, joka tulee selväksi, kun kuuntelet huippuluokan kaiuttimilla.

MC-äänipään haitat
Kuten aiemmin mainittiin, pieni vahvistus tarkoittaa alhaista äänenvoimakkuutta tälle äänipäälle. MC-äänipään huippuominaisuuksilla on korkeampi hintalappu, mikä voi olla huono uutinen tiukan budjetin omaaville.

MM vs MC-kasetti: vertailuopas
Tässä näytämme sinulle erot MM- ja MC-äänipäiden välillä.

Äänenvoimakkuus
Otsikoiden äänenvoimakkuus tunnetaan laajalti audioteollisuudessa nimellä "voitto".

Kuten aiemmin mainittiin, MC-äänipäät luovat signaaleja alhaisella taajuudella ja lähtöteholla. Suuremman vahvistuksen saavuttamiseksi tarvitaan MC-äänipään lisäksi myös phono-esivahvistimia.

Sitä vastoin MM-päät luovat korkeataajuisia signaaleja suuremmalla lähtöteholla, joten se toimii parhaiten matalilla esivahvistimilla.

Melu
MM-äänipäissä tiedetään olevan suurempi teho, joka auttaa vaimentamaan tai vähentämään melua. Siksi MM-äänipäät voivat toimia oikein korkea- ja matalakohinaisissa järjestelmissä.

Samaan aikaan MC-kuulokkeet ovat meluisempia alhaisen lähtösignaalin vuoksi. Mutta näin ei ole, koska MC-pään alhaisen signaalitason ansiosta signaali-kohinasuhde on paljon parempi kuin MM-päiden. Ne toimivat kuitenkin epäilemättä paremmin hiljaisissa järjestelmissä.

Ääni
Lopuksi äänenlaatu on tärkeintä näissä kuulokkeissa. MC-äänipään matala teho mahdollistaa matalien taajuuksien kuulostamisen paremmalta ja terävämmältä vähemmällä kohinalla. Koska ne toimivat hyvin sekä korkeilla että matalilla taajuuksilla, saavutetaan erittäin hyvä äänenlaatu myös suuritehoisessa äänijärjestelmässä!

Vaikka MM-kuulokkeet eivät ehkä ole yhtä korkealuokkaisia, ne eivät ole missään nimessä huonoja! Huolimatta matalan lopputuloksen puuttumisesta, saat silti kunnon äänenlaadun.

MM-kuulokkeiden suuren äänenvoimakkuuden ansiosta ne sopivat hyvin konsertteihin ja suuriin saleihin, joissa melu ei ole niin havaittavissa.

Elinikä
Ennen kuin ostat jotain, sinun tulee aina tietää, kuinka kauan se voi kestää, koska kukaan ei halua ostaa jotain vain, jos se lakkaa toimimasta 2 päivän kuluttua.

MM-päissä on kumirakenne, joka pyrkii venymään ajan myötä, joten sinun tulee vaihtaa nämä päät useammin. Toisaalta, koska MC-äänipäissä on magneetti kahden kelan välissä, se ei yleensä kulu.

Kustannus
Voimme kaikki olla samaa mieltä siitä, että hinta on pääasiallinen tekijä ostoksia tehdessä ja siitä tulisi ehdottomasti keskustella täällä.

MM-päiden yksinkertaisemman rakenteen ja halvempien materiaalien ansiosta ne ovat paljon edullisempia kuin MC-päät. Lisäksi, koska MM-kuulokkeet toimivat paremmin lähtötason laitteiden kanssa, pienemmällä budjetilla ostajat voivat pitää niitä älykkäämpänä valinnana.

Koska MC-äänipäiden valmistus on kalliimpaa ja ne toimivat paremmin Premium-luokan laitteiden kanssa, on niiden hinta myös huomattavasti korkeampi kuin MM-äänipäiden.

Johtopäätös
Toivottavasti sinulla on nyt käsitys MM- ja MC-äänipäistä. Koska asiakkaiden tarpeet vaihtelevat aina, emme voi päättää puolestasi, mikä äänipää on sinulle paras!

Ota aikaa kaiken miettimiseen ja varmista, että olet valinnut sinulle oikean kuulokkeen ennen kuin teet valinnan!

 

alkuperäinen artikkeli https://thejonspencerbluesexplosion.com/mm-vs-mc-cartridge/

Jaa tämä postaus